Η μαριχουάνα | National Geographic Marijuana Nation



Η μαριχουάνα είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη παράνομη ναρκωτική ουσία στον πλανήτη, με κατ' εκτίμηση 200 εκατομμύρια ανθρώπους να την καπνίζουν παγκοσμίως. Στις περισσότερες χώρες, η καλλιέργεια του φυτού προέλευσης (ινδική κάνναβη) είναι παράνομη, ενώ στην Ελλάδα μόλις πρόσφατα άρχισε η προετοιμασία για μετατροπή σε πταίσμα (από πλημμέλημα) της προμήθειας και κατοχής, καθώς και της καλλιέργεια φυτών κάνναβης αποκλειστικά για προσωπική χρήση.

Το φυτό χαρακτηρίζεται από αρκετούς ως επικίνδυνο, ενώ άλλοι αγνοούν ή αμφισβητούν ευθέως αυτήν την παράμετρο. Σε όλο τον κόσμο, τολμηροί καλλιεργητές δημιουργούν «κήπους» καλλιέργειάς του, σε εθνικούς δρυμούς, σε εθνικά πάρκα ακόμα και σε προαστιακές κατοικίες τις οποίες μετατρέπουν σε θερμοκήπια.

Οι επιστήμονες που έχουν εξετάσει την κάνναβη, το ταξινομούν ως ένα από τα πιο σύνθετα φυτά στο φυτικό βασίλειο, καθώς εντοπίζουν σε αυτό περισσότερες από 400 βασικές ουσίες και ενεργές χημικές ενώσεις. Στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., το εμπόριο μαριχουάνας εκτοπίζει ολόκληρο τον κλάδο εμπορίας κρασιού.

Συνυφασμένο με την τέχνη και την οικονομία, την επιβολή του νόμου αλλά και την ιατρική χρησιμότητα, στο ιδιαίτερο αυτό φυτό συνυπάρχουν τόσο το ρίσκο όσο και η ελπίδα.
Προβολή από youtube
loading...
Share this article :
 

Η παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί διαδικτυακό κατάλογο site και ΔΕΝ φιλοξενεί streamings ή υλικό με πνευματικά δικαιώματα στον χώρο της. Το υλικό και όλα τα δικαιώματα ανήκουν στην εκάστοτε σελίδα. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε για το περιεχόμενο των site. Το υλικό όπως τονίζεται δεν φιλοξενείται στον διακομιστή μας , δεν έχουμε καμία σχέση με ανέβασμα υλικού και όποια τεχνικά ή νομικά θέματα συνδέονται με αυτούς. Μεταξύ άλλων, οι πάροχοι του εκάστοτε site είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι για την εξασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων του υλικού που αναπαράγουν. Copyright © 2011. Online Tainies - All Rights Reserved