ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ - THEY LIVE



Υπόθεση : Η ταινία συνίσταται σε όλους ανεπιφύλακτα, ακριβώς γιατί είναι κάτι πολύ παραπάνω από ταινία, είναι ένα ξαφνικό χτύπημα στο "σβέρκο" που σε κάνει να δεις την πραγματικότητα όπως είναι, η περίπου όπως είναι.

Η ταινία αυτή γυρίστηκε με ελάχιστα χρήματα και με ηθοποιούς της..πλάκας, απόδειξη ότι αυτό που μετράει είναι το μήνυμα και όχι ο "φάκελος".

Το σενάριο είναι απλό, ο John Nada ένας άνεργος περπλανώμενος μια μέρα φορώντας ένα ζευγάρι ειδικά γυαλιά ηλίου ανακαλύπτει ότι αυτά που έβλεπε πριν ήταν τελείως διαφορετικά πράγματα.

Πίσω από τις διαφημίσεις προιόντων έβλεπε τις λέξεις "υπάκουσε", "κατανάλωσε","μην σκέφτεσαι", "κοιμήσου". Το καλύτερο όμως συνέβη όταν παρατήρησε ότι πολλοί "άνθρωποι" που ανήκαν όλως τυχαίως στην ελίτ και στα εύπορα στρώματα, δεν ήταν ακριβώς άνθρωποι αλλά εξωγήινης προέλευσης ανθρωποειδή.

Φυσικά υπάρχουν δύο τρόποι να δεις την ταινία, ο κυριολεκτικός (δεν συνίσταται) και ο αλληγορικός ο οποίος έχει πολλά να προσφέρει στον τρόπο σκέψης μας γιατί περιγράφει με αριστουργηματικό τρόπο το πως έχει στηθεί στην κυριολεξία ένας πλανήτης φυλακή με τους κρατούμενούς του, να βρίσκονται σε κατάσταση υπνοστεντόν.

Ένα μόνο πράγμα ανησυχεί την αλλοειδή αυτή φυλή, (όπως και τους επικυρίαρχους του πλανήτη) μην ξυπνήσουν οι μάζες ταυτόχρονα.

Επειδή εμείς θέλουμε να ξυπνάνε οι μάζες και να εξατομικεύονται σας προσφέρουμε την ταινία σαν κίνητρο για να προβληματιστείτε.

Α! Και κάτι ακόμα. Μέσα στις εντολές που δίνονταν υποσυνείδητα στους ανθρώπους ήταν και το "μην προβληματίζεσθαι". 
Προβολή από youtube
loading...
Share this article :
 

Η παρούσα ιστοσελίδα αποτελεί διαδικτυακό κατάλογο site και ΔΕΝ φιλοξενεί streamings ή υλικό με πνευματικά δικαιώματα στον χώρο της. Το υλικό και όλα τα δικαιώματα ανήκουν στην εκάστοτε σελίδα. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε για το περιεχόμενο των site. Το υλικό όπως τονίζεται δεν φιλοξενείται στον διακομιστή μας , δεν έχουμε καμία σχέση με ανέβασμα υλικού και όποια τεχνικά ή νομικά θέματα συνδέονται με αυτούς. Μεταξύ άλλων, οι πάροχοι του εκάστοτε site είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι για την εξασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων του υλικού που αναπαράγουν. Copyright © 2011. Online Tainies - All Rights Reserved